13 Ocak 2015 Salı

Akıllı Kart Sektörü

Akıllı kartları son dört beş senedir görmüşünüzdür. Plastik bir kartın akıllı olacağını kimse tahmin etmezdi. Artık hayatımızın her anında karşımıza çıkıyor. Plastik kart dönemi yurdumuzda ilk görüldüğünde bazı kişiler bu sektör ve teknoloji gelişmez ve plastik kartlar yaka kartlarda kalır demişlerdi. Bu yüzden yaka kartlarında değil gelişerek gün geçtikçe büyümektedir. Sektör bakımından şuanda az bir üretici firma olsa da elde bulunan firmaların en iyileri de sektörde baş göstermekte ve başı çekmektedir. 

Plastik akıllı kartları size biraz açalım ; bu kartlar teknolojinin harika birer ürünüdür. İçerisinde bulunan bazı elektronik sistemler sayesinde içerisinde bilgi depolama yada sinyal vericilerle çok fazla fonksiyonu vardır. Örnek verelim depolama sistemi olarak özel hastanelerde hastaların bütün bilgileri yataklarının yanında bağlı olan plastik kartlarda vardır. Bu kartları doktor okutarak daha önce çekilmiş tenkitleri,raporları görülmesi kolaydır.Bu sistem bazı özel hastanelerde gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık sektörünün en fazla işe yarayan sistemidir. Hastalar artık yanlarında sayfalar dolucu eşya taşımamaktadır. Yada daha önceden çekilmiş filmlerini taşımak zorunda kalmayacaktır. 

Plastik kartlar sayesinde artık yanlarında bir hafıza deposu vardır. Mesela bu sinyal verici özelliklerden birini açarsak size sizin bir işletmeniz var ve çalışanların mesai saatlerini düzenlemek istiyorsunuz. Fakat başlarında duramıyor ve takip edemiyor musunuz. İş gezileri toplantılar derken kimin ne kadar çalıştığının farkında değimlisiniz. Bu yüzden akıllı plastik kart ile oluşturacağınız bir sistem ile kimin ay içerisinde kaç saat çalıştığını bileceksiniz. 
O kişilere ona göre ücret ödeyebilirsiniz. Bazıları bu sisteme çoktan geçmiş bulunuyor. Plastik kartlar aslında iyi kullanıldığında çok fazla işinize yarayacaktır. Kullanıldığından beri düzeni ve sistemi fark edecek ve başka sistemlerde kullanmak için arayışa gideceksiniz. Plastik kartları başka amaçla kullananlarda var.Mesela bir çekiliş yaparak reklam yapanlardan tutunda çok kişili bir firmada üye kartı olarak kullananda vardır. Plastik kartlar her anlamda her sektörde her yerde işinizi kolaylaştıracaktır. İsterseniz kapı açmak için bir anahtar isterseniz de bir imza yerine geçecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder